top of page
Leraar en Blackboard

Hoe het werkt?

De maker van WieWatWanneer?-video's die jou bijles geeft? Beter kan niet!

​

De geschiedenisbijles

De bijlessen duren 60 minuten. Aan het begin van de bijles bekijken we wat er in de les is behandeld. We bespreken ook eventuele resultaten die binnen zijn gekomen.

​

Vervolgens gaan we aan de slag met de stof. Wat snap je al en wat snap je nog onvoldoende? Omdat de bijles één op één wordt gegeven is er sprake van intensieve begeleiding.

 

Op deze manier worden knelpunten snel opgespoord en kan er worden gezocht naar manieren om valkuilen te vermijden. Tegelijk worden goede leermethoden aangeleerd. 

​

​

Leren voor toetsen

Toetsen moet je natuurlijk zelf maken. Voor het cijfer ben je zelf verantwoordelijk. Het is garantie tot aan het toetsblad. Maar ik ga je er zo goed mogelijk bij helpen zodat je de toets goed kunt maken.

​

Hoe doe ik dat? In aanloop naar een toets gaan we intensief oefenen met vragen en besteden we aandacht aan hoe je antwoord moet geven. Geschiedenis leren is dus meer dan alleen stampen.

​

​

Online bijles

De bijlessen worden online gegeven. Het voordeel is dat leerlingen niet hoeven te reizen en vanuit een desgewenste locatie de les kunnen volgen: vanachter hun bureau of aan de keukentafel.

​

Het grote voordeel van online bijles is dat hierdoor geen kosten worden gemaakt aan huur voor een ruimte. Bijlesprijzen kunnen hierdoor concurrerend worden aangeboden.

​

Een ander voordeel is dat het niet uitmaakt waar je woont. Van Zeeuws-Vlaanderen tot Schiermonnikoog, het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding. 

​

Na de bijles stuur ik je ouders een mail met wat er tijdens de bijles is gedaan en eventueel het huis-/leerwerk.

Examens

Zit je in het examenjaar? En twijfel je of je het examengeschiedenis gaat halen?

​

Wacht niet te lang met hulp inschakelen! Voor je eigen gemoedsrust, maar ook voor het hele leerproces, is het verstandig om bijtijds extra aandacht te besteden aan dit vak. 

Je weet zelf hoeveel stof je uiteindelijk moet kennen voor het CS. Kenmerkende aspecten, historische contexten, historische vaardigheden... 

​

Samen oefenen we de examenstof, oefenen we met bronnen en spotprenten, werk je aan het formuleren van goede antwoorden etc.

​

Begin op tijd en ga met meer zelfvertrouwen het examen in!

​

student Writing
bottom of page